Sähköinen ajanvaraus- ja itseilmoittautumisjärjestelmä tehostaa organisaation toimintaa monin eri tavoin, kuten esimerkiksi erilaisten palveluiden tarjonnassa, sisäisissä järjestelyissä sekä resurssien optimoinnissa.
Järjestelmän käyttöönotto itsessään on vain muutamien päivien prosessi, eli ympäristön pystyttäminen ei vie käytännön tasolla viikkoja saati kuukausia aikaa.
Kuitenkin – jotta käyttöönotosta saadaan mahdollisimman sujuva, sen suunnittelu ja toteutus kannattaa miettiä startista maaliin etukäteen. Tässä muutama tärppi, joiden avulla varmistat organisaatiosi sujuvan siirtymän uuteen ajanvarausjärjestelmään.
Sähköisen ajanvarausjärjestelmän käyttöönoton ensimmäinen askel on tarkka suunnittelu. Tämä tarkoittaa käytännössä yhteistä projektipalaveria, jossa määritellään:
Käyttöönotto lähtee aina siitä, että tehtyyn tarjoukseen ja sopimukseen liittyvät asiat ovat kunnossa. Selkeä suunnitelma heti alussa auttaa välttämään viivästyksiä ja varmistaa, että kaikki osapuolet ovat lähtöruudusta asti samalla sivulla.
Sekä ajanvaraus- että itseilmoittautumisjärjestelmän tulee olla intuitiivinen ja nopea käyttää. Huomioi seuraavat seikat käytettävyydessä:
Koska itseilmoittautumisjärjestelmä käsittelee asiakastietoja, tietoturvan tulee olla ensiluokkaista. Muista nämä:
Hyvä ajanvaraus- ja itseilmoittautumisjärjestelmä on vain niin toimiva kuin sen käyttäjät ovat taitavia. Järjestä käyttöönoton yhteydessä koulutuksia eri käyttäjäryhmille:
Koulutuksia voidaan myös tietysti myös nauhoittaa myöhemmin katseltavaksi, ja suuremmille joukoille voidaan järjestää useampia tilaisuuksia, jotta kaikki pääsevät varmasti kärryille ajanvarausjärjestelmän käytöstä.
Ennen julkaisua järjestelmää tulee testata perusteellisesti. Testauksessa varmistetaan, että järjestelmä toimii odotetusti ja vastaa yrityksen tarpeisiin.
Kommunikaatiolla ja kattavalla palautteella on tässä keskeinen merkitys, sillä sen avulla mahdolliset korjaustoimenpiteet on helpompi tehdä.
Julkaisun jälkeen on tärkeää seurata järjestelmän toimivuutta ja kerätä käyttäjäpalautetta.
Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin mahdollisiin ongelmiin ja järjestelmän jatkokehittämisen tarpeiden mukaan.
Näillä tärpeillä toteutettu sähköinen ajanvaraus- ja itseilmoittautumisjärjestelmä tuo organisaatioosi sekä tehokkuutta että asiakastyytyväisyyttä!